Brunis och Baby Brum


BRUNIS OCH BABY BRUM


Brunis och Baby Brum är en bokserie som innehåller korta och söta berättelser som riktar sig till små barn. I böckerna får man följa två nallar i olika muslimska vardagssituationer. Tanken är att böckerna ska vara underhållande att läsa samtidigt som barnen lär sig om viktiga handlingar inom islam. 

VI BAKOM BÖCKERNA

Böckerna är skrivna av Linn Dahlén. Så här beskriver hon själv böckerna: Jag ville skriva muslimska barnböcker som verkligen fånga barns intresse. Jag tog därför hjälp av de riktiga expertna - barnen själva! Mina egna barn, tre och fem år, har tillsammans med mig kommit på Baby Brums tokiga upptåg."

TEXT OCH IDÉ:

LINN DAHLÉN

BILDERNA:

CAROLINE LINDE

Bilderna är målade av illustratören Caroline Linde. Med handmålade akvarellmålningar har hon skapat personliga och varma bilder. Bilderna är gulliga men samtidigt enkla för att passa de mindre barnen. 

BÖCKER I SERIEN

DET ÄR FREDAG

I denna söta berättelse får vi följa Brunis under en fredag.

Han läser Surah al-Kahf, badar och går till moskén. När Baby Brum ska hjälpa till så blir de mesta lite tokigt. 
DET ÄR RAMADAN 

I denna söta berättelse får vi följa Brunis under Ramadan. 

Brunis fastar, läser Koran och ger pengar till fattiga. Han vill göra så många goda handlingar som möjligt under Ramadan. När Baby Brum ska hjälpa till så blir de mesta lite tokigt. 


FIRAR EID

I denna söta berättelse får vi följa Brunis när han firar eid och förbereder för eidfest. Brunis ber eidbön, blåser ballonger och packar in presenter. När Baby Brum ska hjälpa till så blir det som vanligt lite tokigt.